Heb jij te maken met geweld in je relatie?

Als je te maken hebt met geweld in je relatie, kan dit je vaak flink van je stuk brengen. Of je nu een partner hebt, die extreem jaloers is, jou controleert, vernedert of slaat, of dat je bij jezelf merkt dat de spanning in jou zich regelmatige opbouwt, je de controle verliest en je soms agressief gedraagt naar je partner.

De gevolgen van het meemaken van geweld in je relatie zijn vaak groot. Je kunt het gevoel hebben jezelf en de regie over je leven te verliezen en je kunt te maken krijgen met gevoelens van stress, angst, onzekerheid, schuld en schaamte. Maar ook lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en spanning in spieren en gewrichten, zijn regelmatig een gevolg van het meemaken van huiselijk geweld.

Vaak heeft dit consequenties voor je algehele functioneren in het dagelijks leven; thuis ben je alert en loop je op eieren, op je werk kan je je soms minder goed concentreren en in het contact met je vrienden of familie voel je je soms minder op je gemak, of misschien zie je ze bewust wel minder vaak dan voorheen.

Gevoelens van schaamte en schuld

Daarnaast is het bespreken van dit geweld vaak ook nog eens heel moeilijk. Andere mensen hebben immers al snel hun oordeel klaar, of komen met (goedbedoelde) adviezen, waar jij niet direct op zit te wachten. Gevoelens van schaamte, maar ook van schuld, zijn vaak de reden, waarom jij niet makkelijk praat over waar je mee te maken hebt. Terwijl je eigenlijk wel de behoefte hebt om aan iemand te vertellen wat er speelt.

Stop-huiselijk-geweld

Ergens heb je de hoop, dat het geweld vanzelf een keer zal stoppen, want zowel jij als je partner willen dit immers helemaal niet en er zijn ook periodes waarin het wel goed gaat en jullie het leuk hebben samen. Toch vindt het geweld, vaak na een periode waarin het weer beter leek te gaan, steeds opnieuw plaats. Hoewel je anders hoopt, weet je misschien diep van binnen ook, dat er meer nodig is, om ervoor te zorgen dat het geweld écht stopt.

Herken jij jezelf in dit verhaal? Dan is het goed dat je hier bent en dat je dit leest. Dit betekent, dat je erkent dat er sprake is van geweld in je relatie. En nog veel belangrijker; dat je er iets aan wilt doen, om te zorgen dat het stopt.

En hierbij kan ik jou helpen

Ben je op zoek naar de juiste hulp omdat je een einde wilt maken aan het geweld in je relatie en wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan direct (eventueel anoniem) contact met me op

Gratis tips voor een leven zonder huiselijk geweld

Meld je direct aan en ontvang regelmatig GRATIS inspiratie en tips voor een leven zonder huiselijk geweld in je mailbox!

Logo-Levenzonderhuiselijkgeweld

Gratis tips voor een leven zonder huiselijk geweld

Meld je direct aan en ontvang regelmatig GRATIS inspiratie en tips voor een leven zonder huiselijk geweld in je mailbox!

Je hebt je succesvol geregistreerd.